Benvinguts i benvingudes,

Aquest és el blog de la classe d'EI5 B de l'Escola Isidre Martí d'Esplugues de LLobregat. És una finestra oberta
de la classe a les mares i pares, a les àvies i avis, als tiets i tietes, als germans i germanes i a totes i tots que vulguin seguir-nos.


L'objectiu és que pugueu saber tot el que fem i així des de casa pogueu incidir en l'educació dels vostres fills i filles de manera que compartim família i escola totes les vivències i aprenentatges. Vosaltres i nosaltres volem ajudar-los a crèixer i aquí estem tots unificant esforços.

Espero que el seguiment sigui una tasca agradable per vosaltres perque per mi és un plaer.









dilluns, 8 d’octubre del 2012

Els nostres experiments!!!!!

Els dilluns tarda fem experimentacions diverses. Compartim amb la Mari el grup de nens i nenes de la classe dels Hipopòtams i cadascuna de les mestres fem una experimentació diferent.

 La setmana següent fem l'activitat amb l'altre grup de nens i nenes de manera que cada setmana els alumnes fan un experiment nou.

Aquests dos dilluns últims hem fet l'experiment:
-La cinta sense fi: cinta de Möbius
-El telèfon de fils

La cinta de Möbius es tracta d'una cinta que al enganxar-la girant una punta es converteix en una cinta contínua o infinita. "Una formigueta caminant a sobre mai acabaria el camí".

Té unes propietats quasi màgiques que va descobrir un matemàtic anomenat Möbius

Poso les fotos perque pugueu practicar a casa.Els nens i nenes han fet hipòtesis mentre treballàven amb la cinta Möbius i s'han quedat perplexes.











Si es talla la cinta per la meitat, no es fan dos cintes sino que es fa una cinta el doble de llarg i també contínua.
Si es talla per una tercera part es formen dos garlandes unides una llarga (gran) i l'altra curta (petita), com si fessim màgia.
Ha estat molt divertit.El senyor Möbius es va inventar aquesta cinta tant divertida, té aplicació en les cintes transportadores.

La Mari ha experimentat el so mitjançant el fil llarg per dir-nos coses en parelles. Dos gots de plàstic units per un fil de llana llarg d'uns 10 metres: Un telèfon d'aquells més antics.

Classe dels Hipopòtams