Benvinguts i benvingudes,

Aquest és el blog de la classe d'EI5 B de l'Escola Isidre Martí d'Esplugues de LLobregat. És una finestra oberta
de la classe a les mares i pares, a les àvies i avis, als tiets i tietes, als germans i germanes i a totes i tots que vulguin seguir-nos.


L'objectiu és que pugueu saber tot el que fem i així des de casa pogueu incidir en l'educació dels vostres fills i filles de manera que compartim família i escola totes les vivències i aprenentatges. Vosaltres i nosaltres volem ajudar-los a crèixer i aquí estem tots unificant esforços.

Espero que el seguiment sigui una tasca agradable per vosaltres perque per mi és un plaer.

dijous, 8 de novembre de 2012

Bastides!!!

Recordant algunes idees sobre autonomia.
Ja us vam dir a la reunió de pares que una de les finalitats de l’educació infantil és l’autonomia i l’altra la socialització.
Al parvulari els nens i nenes de 3 a 5 anys són els petits de l’escola i hem de posar bastides per aconseguir que siguin autònoms.
Els adults, pares i mestres posem aquestes bastides o ajudes per aconseguir que els nens i nenes puguin fer totes les rutines del dia sols i de manera ordenada i aconsegueixin fer totes  les coses. Són molt més  feliços si ho poden fer amb comoditat i sense l’ajuda de ningú.
Les rutines del dia es converteixen en coses assolibles i els nens i nenes gaudeixen.
Les bastides o ajudes són:
· Tenir una tireta a la bata prou llarga per penjar al seu penjador.
· Tenir el nom a la bata, per saber de qui és i que tothom de l’escola li digui pel seu nom.
·  Tenir el nom en guants, bufandes, gorros, i així quan cauen saber de qui són i més quan hi ha moltes coses iguals.
·  Tenir nom i tira llarga a l 'abric, jaqueta, anorak, armilla, de manera que tot es pugui penjar adequadament.
·  Tenir una bossa amb nom, suficient gran per encabir, carpeta, ampolla d’aigua, esmorzar, bata. Que cada nen o nena ho pugui fer tot sol, treure i guardar.Portar la bata sempre els dilluns i els dijous amb botons fàcils de cordar.
·  Carmanyola fàcil d’obrir i tancar i amb nom.La fruita que porten tan saludable amb un petit tall perque la puguin pelar sols. Tallet al plàtan, pessigada a la mandarina, 2 trossos a la poma o pera perque se la mengin millor.
·  Sabates fàcils de posar i treure quan van a psicomotricitat, taller de jocs, etc.Teniu en compte que les classes són molt numeroses i tots i totes necessiten ajudes.

Des de casa podeu col·laborar a que el vostre fill/a sigui una mica més feliç cada dia i pugui estar concentrat en altres coses que també ha d’aprendre?

Gràcies per tenir la sensibilidad perque el vostre fill pugui adquirir els hàbits amb facilitat.
Ells i Elles us ho agrairan...